alt

 
Ο απολογισμός δράσης της ΕΣΑΚ-ΑΤΕ στο Ταμείο Πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ)
Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2015 22:56

Με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής ΓΣ του Ταμείου Πρόνοιας για το διοικητικό απολογισμό του ΔΣ, η ΕΣΑΚ κάνει το δικό της απολογισμό, κρίνοντας ταυτόχρονα και το ΔΣ.

Η ΕΣΑΚ εκλέχτηκε προ έτους στο ΔΣ με τις παρακάτω δεσμεύσεις, που αποτελούσαν και διατυπωμένες αποφάσεις προηγούμενων γενικών συνελεύσεων:

Περισσότερα...
 
«Αγωνιστικό Μέτωπο» ΟΤΟΕ: Χάλασε τη «σούπα» της συναίνεσης για το Ασφαλιστικό
Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2015 18:14

Φωτό από την παρέμβαση του «Αγωνιστικού Μετώπου» ΟΤΟΕ

Με τα συνθήματα «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία» και «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», οι ταξικές δυνάμεις του «Αγωνιστικού Μετώπου» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις τράπεζες χάλασαν τη «σούπα» της «συναίνεσης και του διαλόγου», που είχε σκοπό να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη διάρκεια του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΟΤΟΕ, την ώρα που στο βήμα του Συνεδρίου βρισκόταν ο Ανδρέας Νεφελούδης, γγ του υπουργείου Εργασίας.

 

Περισσότερα...
 
Για γέλια ή για κλάματα…
Σχόλια - Σχολιανά
Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2015 13:36

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με τις τελευταίες ανακοινώσεις που εξαπολύουν οι άλλες παρατάξεις, ιδιαίτερα με αφορμή την εκδρομή του ΣΕΤΑΠ που έγινε στην Καστοριά.

Ως παράταξη έχουμε επιλέξει να απέχουμε από κοκορομαχίες, που μόνο ως εκφυλισμός του συνδικαλισμού μπορούν να χαρακτηριστούν. Όμως, θεωρούμε ότι οφείλουμε να παραθέτουμε, όποτε χρειάζεται, τη συνολική μας θέση σχετικά με το ρόλο του σωματείου και των παρατάξεων, ώστε να ξεκαθαρίσουμε στους εργαζόμενους το κριτήριο με το οποίο δρούμε ως παράταξη μέσα στο σύλλογο και στον κλάδο συνολικά.

Περισσότερα...
 
Ο ΕΛΕΜ σήμερα, μέσα στον εναγκαλισμό του ΤΥΠΑΤΕ
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 16:37

Η βούλα της διάλυσης του Ταμείου, ως πάροχου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μπήκε την ίδια μέρα που ξεπουλήθηκε η ΑΤΕ. Η πορεία όμως είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Το πρόβλημα βιωσιμότητας του ΤΥΠΑΤΕ ήταν υπαρκτό πολύ πριν τα μνημόνια. 

Η Αγροτική Τράπεζα είχε την υποχρέωση κάλυψης των ελλειμμάτων του ΤΥΠΑΤΕ ως ασφαλιστικού οργανισμού του προσωπικού της (σύμφωνα με τα άρθρα 69 και 127 του Οργανισμού της) και η εργοδοτική εισφορά αποτελούσε στην πραγματικότητα τον βασικό πυλώνα στήριξης του Ταμείου. Παρ’ όλα αυτά, οι πλειοψηφίες των διοικήσεων του Ταμείου μετατρέψανε το έλλειμμα σε δάνειο, αντί να απαιτήσουν την κάλυψη του από τον εργοδότη. Δεν έστρεψαν ποτέ τους εργαζόμενους σε απαίτηση και διεκδίκηση αύξησης της εργοδοτικής εισφοράς και δεν θα το έκαναν φυσικά, αφού ήταν οι ίδιες πλειοψηφίες, που στη ΓΣΕΕ αποδέχονταν μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, που σκότωναν με γρήγορους ρυθμούς τα ταμεία.

Μέσα σε δύο χρόνια μνημόνιου, με μείωση 26% στις αποδοχές μας, άρα και στις εισφορές, οι ίδιες πλειοψηφίες (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΣΠ) ως λύση προέκριναν:

Περισσότερα...
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 5 από 8