Η διαφορά της πρότασης της ΕΣΑΚ είναι η διαφορά της ΕΣΑΚ από τις άλλες παρατάξεις
Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 13:45

Η ολοκληρωμένη  οικονομική πρόταση για τον ΕΛΕΜ, που κατέθεσε η ΕΣΑΚ στη ΓΣ του Ταμείου Υγείας, είχε τις εξής παραδοχές:

 • Αναλογικότητα με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
 • Δικαιούχοι είναι  όλα τα μέλη του ταμείου, νέοι και συνταξιούχοι.
 • Ο μαθηματικός τρόπος διανομής υπηρετούσε την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου. Δεν δημιουργούσε τεράστιες αποκλίσεις, ανέβαζε τους χαμηλότερα αμειβόμενους και χαμήλωνε, σχετικά, όσους είχαν πολύ υψηλές αποδοχές.
 • Έδινε συγκεκριμένο ποσό για όλους τους παλιούς συνταξιούχους, που οι ίδιοι θα αποφάσιζαν πώς θα το διανείμουν μεταξύ τους.

 Η πρόταση αυτή στηριζόταν στις πάγιες θέσεις της ΕΣΑΚ ότι:

 • οι εργαζόμενοι είχαν με τους αγώνες τους κατακτήσει ένα ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών,
 • ο συσσωρευμένος πλούτος στο ταμείο ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους,
 • το άδικο βρίσκεται στους νόμους όλων των κυβερνήσεων, που και  τα ταμεία έκλεισαν και τις συντάξεις μειώνουν διαρκώς ως την τελική εξαφάνισή τους,
 • η πρόταση πρέπει να συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάμεσα στους  εργαζόμενους, νέους και παλιούς, να συμβάλει να τελειώσουμε με τις προσφυγές και τα δικαστήρια.

 ***

Η πρόταση ΔΗΣΥΕ- ΔΑΚΕ, έχοντας ως κριτήριο διανομής τις καταβληθείσες από τον καθένα εισφορές, οδηγεί

 • τους νέους ουσιαστικά εκτός διανομής,
 • τα πολλά να ξαναπάνε πάλι στα πολλά,
 • σε νέες προσφυγές, αφού αφήνει έξω και τμήμα συνταξιούχων και ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων, και
 • περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους συναδέλφους από την περιφέρεια, αφού στοιχεία για τις εισφορές πριν από το 2000 απλά  ... δεν υπάρχουν.

 ***

Η συνέλευση ψήφισε την πρόταση της ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ. Η απόφαση πρέπει άμεσα να μπει στη ζωή και να υλοποιηθεί. Η ΔΕ να προχωρήσει σε άμεση συνεδρίαση και οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ να καταθέσουν τη μελέτη και τον πίνακα που παρουσίασαν στην Γενική Συνέλευση.  

 
ΦΕΡΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 10:33

Έχουν ξεσαλώσει ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΕ και για να κρύψουν τις πομπές τους  καταφεύγουν στη γνωστή λασπολογία εναντίον της ΕΣΑΚ.

Μας κατηγορούν για κωλυσιεργία και παραπληροφόρηση, εκείνοι που παρουσίασαν ελλιπή στοιχεία στη Γενική Συνέλευση, όταν:

 1. Με ευθύνη της ΕΣΑΚ συγκλήθηκε άμεσα η Διαχειριστική Επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης.
 2. Ενώ ζητήθηκε από την Δευτέρα το πρωί από τις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΕ να προσκομίσουν την τελική μελέτη σε μορφή «xl» για να αρχίσουν οι διαδικασίες, τούτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές
Περισσότερα...
 
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΗΣΥΕ - ΔΑΚΕ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΕΜ
Εξελίξεις στην υγεία, στο ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ
Τρίτη, 12 Ιανουάριος 2016 07:36

Το μόνο που δεν απασχόλησε τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΣΕΤΑΠ και ΤΥΠΑΤΕ είναι πώς θα σωθούν τα αποθεματικά του ΕΛΕΜ από τη λαίλαπα που ετοιμάζει για το ασφαλιστικό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Συσπείρωση, "πιστή" (!) στους …πιστωτές,

Περισσότερα...
 
Κλαδική και "εθελούσια": η ΟΤΟΕ στην υπηρεσία του τραπεζίτη
Ανακοινώσεις
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 19:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ηγεσία της ΟΤΟΕ για άλλη μια φορά «τα βρήκε» με τους τραπεζίτες. Για άλλη μια φορά οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και διάφορα ‘’ανεξάρτητα εργοδοτικά’’ σχήματα παζάρεψαν στα τραπέζια του διαλόγου με τους τραπεζίτες τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες. Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν συνοδοιπόρους και τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (ΜΕΤΑ) που ψήφισαν, όπως λένε, «κριτικά ναι» προσπαθώντας να κρύψουν την ταύτισή τους με αυτούς που μέχρι χτες λοιδορούσαν.

Αποτέλεσμα αυτού του παζαριού ήταν η υπογραφή τριετούς ΣΣΕ, μιας Σύμβασης που ήταν απαίτηση των τραπεζιτών, αφού εξασφαλίζει την κερδοφορία των τραπεζών για τα επόμενα χρόνια θυσιάζοντας για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΟΙ τραπεζίτες μετά το πράσινο φως προχωρούν ανενόχλητοι σε ακόμα μία μεγάλη μείωση προσωπικού, σε μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Οι τραπεζίτες δικαιούνται να πανηγυρίζουν, πάλι κέρδισαν. Η ηγεσία της ΟΤΟΕ δεν ρίχνει απλά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, προσπαθεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους στις τράπεζες σε υποταγμένους στο μικρότερο κακό, στους εκβιασμούς και την ανασφάλεια.

.

ΑΡΑΓΕ, ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ;;;

Περισσότερα...
 

alt

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο1234567ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 4 από 7